Trigger

Bezoek aan Nieuwegein: New Town, een update Toekomst NaJOU en bezoek op locatie Henkel en Ecolab (activiteit 4)

Datum: 14 mei 2024

Op 14 mei stonden we, wederom met een hoge opkomst, buiten de gemeentegrens van Utrecht......in Nieuwegein, de New Town dat nu een flinke bouwopgave realiseert voor de regio. De komende jaren worden er 5.000 woningen gebouwd.

Gebiedsmanager Guus Govaert nam ons mee in de plannen die op de rol staan en die op dit moment gerealiseerd worden. Een sterk staaltje gebiedsontwikkeling in de bebouwde omgeving en dat vraagt een regie met een bijna militaire precisie. Nadat we de plannen op het scherm gezien hadden, zijn we een rondje langs de bouwputten gelopen en tijdens de ronde kwam er flink wat vocht uit de hemel. Veel dank aan Guus en meer info is terug te vinden op de website https://city-nieuwegein.nl/



Tussenstand Toekomst NaJOU

Aangekomen in de zeepfabriek kreeg de groep een update over de ontwikkelingen rond Toekomst NaJOU.

Belangrijk te melden is dat er een ingelaste ALV georganiseerd wordt, deze zal plaats hebben op 8 juli a.s. in het ASR-gebouw aan de Archimedeslaan in Utrecht.

Met dank aan Joris Gresnigt !

Bezoek op locatie Henkel en Ecolab: de Zeepfabriek.

Na de presentatie van Joris en een heerlijke maaltijd was het tijd voor het tweede onderwerp, de Zeepfabriek. Vorig jaar zijn de fabrieksactiviteiten gestopt, deze historische plek gaat langzaam maar zeker steeds meer open voor de stad. Er ligt nog veel open over de plannen en toekomst van deze bijzondere locatie.

Helaas was projectleider Mark van Heugten verhinderd, gelukkig werd dit goed opgevangen door junior projectleider Coen Loosschilder. Hij nam ons mee in het verleden met een doorkijkje in de toekomst. Interessant om te weten is dat de gemeente eigenaar is van het Henkel-deel en dat zij samen met de eigenaar van Ecolab het ontwikkelkader vast stelt. Na de presentatie nam beheerder en oud-werknemer Guus van Laere ons mee op locatie, ook op het dak van dit verrassend stukje Jutphaas. De onderstaande foto 's geven een mooi beeld met hetgeen wij gezien hebben en welke potentie hier ligt. Voor meer info, zie hiervoor de website https://www.ikbennieuwegein.nl/projecten/gebiedsontwikkeling+zeepfabriek

Ten slotte bedanken we Martine Smit en Bas Gipman voor de organisatie van deze sessies !